miercuri, 31 iulie 2013

Cinci regrete pe care le au oamenii inainte de a muri

Nu a fost nicio mentiune care sa faca referire la mai multe sarituri cu parasuta sau cu coarda elastica, mai mult sex sau cat mai multe perechi de pantofi. O asistenta pregatita pentru a-i asista pe bolnavi in ultimile lor zile de viata a povestit despre cele mai intalnite regrete pe care le-au avut acestia la sfarsitul vietii lor. Bronnie Warre a scris o carte numita “The top five regrets of the Dying”. Iata cele mai comune cinci regrete descoperite de Bronnie, potrivit celor de la guardian.co.uk:

1. As fi vrut sa-mi traiesc viata asa cum am vrut si nu viata pe care o asteptau altii de la mine
IMG_0784
“Acesta a fost cel mai intalnit regret printre bolnavi. Cand oamenii realizeaza ca viata lor este pe punctul de a se sfarsi, se uita in trecut si isi dau seama cate visuri au ramas neimplinite. Multi dintre oameni nu si-au onorat nici macar jumatate dintre visurile pe care le-au avut si asta din cauza deciziilor pe care le-au luat sau nu le-au luat. Sanatatea aduce cu ea o libertate de care putini suntem constienti, pana in momentul in care nu o mai avem…”

2. Imi doresc sa nu fi muncit asa de mult

shutterstock_72385453

“Acesta a fost gandul fiecarui barbat pe care l-am ingrijit. Au ratat copilaria fiilor sau fiicelor si compania partenerei de viata. Acest regret este intalnit si in randul femeilor, dar majoritatea erau mai in varsta. Toti barbatii pe care i-am ingrijit au regretat ca si-au petrecut viata muncind”

3. Imi doresc sa fi avut curajul sa imi exprim sentimentele

cb5a1a1031

Foarte multi oameni si-au suprimat sentimentele pentru a trai in pace cu altii. Ca rezultat, au dus o viata mediocra si-au atins cu adevarat potentialul. Multi dintre acestia, ca rezultat al resentimentelor stranse in interior, au devenit bolnavi.”

4. Imi doresc sa fi tinut legatura cu prietenii mei

quality-friends

“De multe ori nu si-au dat seama de beneficiile relatiei cu prietenii cei mai buni decat cu cateva saptamani inainte de moarte, cand le era imposibil sa-i mai gaseasca. Multi dintre ei au fost atat de prinsi in viata de zi cu zi, incat au lasat prieteniile sa se stinga odata cu trecerea timpului. Au existat multe regrete pentru faptul ca nu au oferit prieteniei timpul si efortul pe care il merita. Tuturor le este dor de prieteni inainte de moarte.”

5. Imi doresc sa fi fost mai fericit

2012-Bustad-Wedding-1603

Surprinzator, acest regret este printre cele mai comune. Multi dintre pacienti au realizat de-abia la sfarsit ca fericirea este o optiune. Au ramas inchistati in tipologii si practici invechite. Comfortul familiaritatii a dominat sentimentele si viata lor. Frica de schimbare i-a facut sa creada ca sunt multumiti cu viata pe care o au si au renuntat sa rada si sa se distreze cu pofta.”


Sursa: stireazilei.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Asculta Radio GAIA - VOCEA PLANETEI

Text Widget

Daca ati trait un fenomen iesit din comun si detineti dovezi filmate sau fotografii in acesta privinta le puteti trimite pe adresa de mail de mai jos, iar noi le vom posta pe blog pe cele mai interesante. Va multumim
Contact : calealuminii@gmail.com

Definition List

Despre Merkabah