marți, 15 noiembrie 2011

Trăind cu lumină. Vezi care sunt beneficiile postului

Breatharianismul este un concept legat de credinţa că se poate trăi fără a consuma alimente şi apă. El este asemenea fenomenului numit inedie, denumire care în limba latină defineşte postul, reprezentând posibilitatea de a trăi fără hrană. Cuvântul inedie a fost folosit prima dată în religia catolică, în care se susţine că unii sfinţi au putut să supravieţuiască, timp îndelungat, fără alimente sau băuturi, altele decât Euharistia. În Breatharianism se promovează posibilitatea desfăşurării vieţii numai cu ajutorul pranei. În Hinduism, prana reprezintă energia vitală absorbită din Univers.
Ştiinţa consideră că lipsa nutriţiei, pe o perioadă lungă, duce la schimbări structurale ireversibile în organism, la deshidratare şi chiar la deces. Sursele de energie pentru organism sunt considerate a fi, din punct de vedere ştiinţific, carbohidraţii, grăsimile, proteinele. În absenţa acestora, conform legilor existenţei materiale, corpul arde propriile rezerve de glicogen, ţesut adipos, muscular. Practica a dovedit însă că persoane ajunse la un nivel spiritual deosebit pot trăi şi fără a consuma hrană materială. Iar acest lucru a fost demonstrat sub observaţie medicală.
Un exponent marcant, în viaţă, al Breatharianismului este Jasmuheen. Născută în anul 1957, în Ellen Greve, Statul New South Wales, Australia, din părinţi emigranţi de origine norvegiană, avocat de profesie, a îmbrăţişat acest sistem de viaţă de aproximativ două decenii. Trecând printr-un astfel de experiment, ea a afirmat: „Eu pot merge luni şi luni de zile fără a fi nevoie de nimic, decât câte o ceaşcă de ceai. Trupul meu trăieşte cu un alt tip de hrană…”. Jasmuheen, în anul 2000, a pri­mit Premiul Nobel pentru Literatură, pentru volumul „Living on Light”.
Pe această temă au fost efectuate studii ri­guroase. Unul dintre acestea a fost făcut în Ahmedabad, India, în perioada 2000-2001, având o durată de 411 zile, derulat de o echipă formată din 21 de membri şi condusă de medicii Sudhir Shah şi Shah K.K., fost preşedinte al Asociaţiei Medicale din India. Acesta din urmă a declarat: „Postul este o metodă de vindecare prin meditaţie la care participă mintea şi corpul, fapt care a fost dovedit de marii călugări Jain, Sanianis şi Munis din cele mai vechi timpuri. Este necesar a se promova această metodă într-o epocă în care numărul bolilor trupului şi ale minţii creşte vertiginos. Postul ar contribui la menţinerea sănătăţii”. Doctorul Sudhir Shah a participat şi la studiul cazului Prahlad Jani. Acesta este un indian Sadhu, în vârstă de 82 de ani, care, de curând, a declarat că a trăit fără hrană şi apă în ultimii 70 de ani. El a fost investigat în anii 2003 şi 2010 de medicii din Spitalul Sterling, Ahmedabad, Gujarad. În raportul cercetătorilor asupra cazului se apreciază că în perioadele de testări Jani nu a consumat nici un aliment şi nu a băut nimic lichid.
Un asemenea post special este doar o treaptă către înălţare, dar este foarte important pentru a atinge un nivel superior al evoluţiei spirituale. Breatharianiştii promovează, în mod normal, un post cu o durată de 21 de zile. Înainte de începerea postului, este indicat a se intra în rezonanţă cu această cale prin documentare legată de experienţele unor maeştrii ai iniţierii. Acest lucru ajută la diminuarea greutăţilor întâlnite, pentru a putea duce postul la un bun sfârşit, mult mai uşor. Este necesar ca egoul şi mintea limitată la viaţa materială să nu mai controleze major existenţa. Trebuie depăşită credinţa că organismul nu poate rezista fără hrană materială. Această convingere este prezentă numai în mintea noastră, care, astfel, limitează adevărata existenţă.
Societatea promovează concepţia că pentru a fi sănătos este necesară o dietă armonioasă. Dar aceste afirmaţii sunt făcute pentru populaţia obişnuită. Expresia bătrânească „Parcă trăieşte cu aer, maică!” n-a fost spusă degeaba, are un fundament real. A trăi numai cu energie, prana, chi etc., a trăi hrăniţi cu Lumină este un fenomen posibil, legat de experienţa spirituală, de trezire. Lumina hrăneşte şi regenerează corpul.
Fizicul este sclavul spiritului şi al minţii. Succesul realizării postului se poate asigura prin schimbarea convingerilor, concepţiilor de viaţă, printr-o programare mentală făcută corect şi cu o credinţă deosebită în reuşita lui. Nivelul energetic al fiinţei, în mod normal, trebuie să fie înalt. Modificările, în sensul scăderii acestuia, se simt din când în când, cauzate de şocurile de pe sistemul emoţional.
În perioada postului, timpul de odihnă prin somn este înjumătăţit. Sunt suficiente patru-şase ore de somn pe zi. Este posibil să se dimi­nueze timpul de odihnă prin somn până aproape de zero, fără efecte dăunătoare asupra corpului fizic, dar contând la ce fel de tip de energie se racordează persoana respectivă. Conectarea conştientă la energiile înalte ale Universului, prin creşterea spirituală, oferă şi independenţa de somn a fizicului.
Consumând zilnic lichide, acestea trecând prin organism vor fi eliminate. Fără a consuma mâncare solidă, corpul tot va elimina o dată la câteva zile toxine asemănătoare cu nişte excremente de iepure. Sucul de prune consumat, din când în când, ajută la o eliminare mai comodă a acestor toxine. De asemenea, în această perioadă sunt indicate şi clismele.
În timpul postului se micşorează volumul stomacului, ritmul metabolismului încetineşte, corpul fizic pare foarte uşor, iar la începutul postului cade un număr mai mare de fire de păr, după care totul revine la normal. În primele zile ale postului se manifestă dificultatea de a scăpa de ataşamentul emoţional manifestat faţă de hrană, stare care este justificată, căci aproximativ 90% dintre oameni îşi aleg meniul zilnic după motivaţii emoţionale. Cel mai dificil este de stăpânit controlul corpului mental. Un post prelungit ascute toate simţurile. Simţul gustului, fiind singurul dintre acestea nesatisfăcut în această perioadă de viaţă fără hrană, va fi cel care suferă cel mai mult.
O masă copioasă, pentru a fi digerată, cheltuieşte un procent de până la 60% din energia corpului. Dacă digestia nu mai are loc în timpul postului, energia este redirecţionată în alte scopuri. Printre acestea se află şi deschiderea sau îmbunătăţirea capacităţilor paranormale. Existenţa începe a fi înţeleasă altfel şi începe să se profileze trezirea către adevărata existenţă. Hrănirea cu energia Universului face să dispară dezechilibrul din corpurile energetice ale fiinţei, dacă acestea există, şi, implicit, eventualele afecţiuni ale corpului fizic.
Omul atrage numai vibraţiile care-i oglindesc propria cunoştiinţă. O coştiinţă curată atrage vibraţiile care asigură sănătatea, pe când una tulburată de informaţii negative aduce afecţiunile în corpul fizic, în ultimă instanţă.
După post, întoarcerea la hrana materială se va face treptat, consumând mai întâi hrană lichidă, fructe, legume, şi apoi se va trece la o dietă normală. Alcoolul trebuie limitat, căci coboară nivelul de vibraţie al câmpurilor energetice. Practicarea postului nu are influenţe nega­tive asupra sarcinii. Copiii care nu doresc să mănânce au vibraţii înalte şi se hrănesc cu energie. Corpul este un biocomputer, mintea deţine pachetul de programe, iar viaţa este rezultatul îmbinării celor două. Dacă cineva doreşte să schimbe aspectele din viaţă îşi poate rescrie programele. Gândirea de calitate aduce viaţă de cali­tate. Gândirea fără limite aduce viaţă fără limite. Dorinţa de a ţine post nu trebuie să fie pusă în practică în scopul scăderii greutăţii, prea mari, a corpului, ci din dorinţa de a creşte calitatea spiri­tului. Pierderea greutăţii şi refacerea sănătăţii se vor produce implicit.


sursa: libertatea.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Asculta Radio GAIA - VOCEA PLANETEI

Text Widget

Daca ati trait un fenomen iesit din comun si detineti dovezi filmate sau fotografii in acesta privinta le puteti trimite pe adresa de mail de mai jos, iar noi le vom posta pe blog pe cele mai interesante. Va multumim
Contact : calealuminii@gmail.com

Definition List

Despre Merkabah