duminică, 4 decembrie 2011

Spre Calea Luminii

„Strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi cât de puţini sunt cei ce o află” (Matei 7:14). 

Procedeul de 21 de zile, expus în articolul trecut, poate fi aplicat de către persoanele care sunt convinse, în sufletul lor, că li se potriveşte. Jasmuheen consideră că: „În cazul că se simte nevoia să întrebaţi pe cineva dacă această experienţă vi se potriveşte, atunci nu sunteţi încă pregătiţi. Căutaţi confirmarea numai de la Învăţătorul Lăuntric. Dacă nu există îndrumarea interioară clară, nu sunteţi gata”. Este un procedeu care trebuie abordat ca o Iniţiere Sacră, ajutând la contopirea scânteii spirituale personale cu Marele Spirit al Universului. Această conştientizare face posibilă hrănirea cu Lumină, fără a mai fi indispensabilă hrănirea corpului fizic cu hrană materială. Dacă este asimilat acest concept filosofic, nu vor exista confuzii în timpul desfăşurării procedeului de 21 de zile iar corpul fizic nu va fi slăbit sau epuizat în această perioadă de timp. În caz că se doreşte scăderea în greutate, acest lucru se va îndeplini prin reprogramarea corpului pentru a ajunge stabilizat la greutatea perfectă. Nu este indicat ca înainte de acest post să se mănânce mult ca şi când ar fi ultima masă, pentru „a scoate pârleala” din perioada postului, căci după accea corpul va suferi mai mult în timpul eliminării unui număr mai mare de toxine. Se mai recomandă, totodată, eliminarea treptată a cărnii roşii, apoi a celei albe, trecerea la hrana crudă, la supe şi lichide după care vor urma cele 21 de zile.
Această trecere trebuie făcută alături de o stare de acceptare fără tensiuni, ci cu bucurie şi confort sufletesc. În timpul celor trei săptămâni este necesar a trăi într-o încăpere încălzită, liniştită, cu un pat şi, de preferat, cu un fotoliu, multă lumină şi aer proaspăt. Zona din afara locuinţei să fie cu aer curat şi însorit. Hainele să fie confortabile şi călduroase în funcţie de anotimp. Este necesară gheaţă pentru a fi sfărâmată în gură, din când în când şi apoi expectorată, apoi, felii de lămâie, şervete pentru faţă, uleiuri volatile şi un vas pentru ars esenţe precum santal, lavandă, necesare aromatizării aerului, lumânări pentru atmosferă, o cadă pentru îmbăiere şi un scăunel pentru duş, în caz că se va simţi corpul slăbit. Se vor desfăşura activităţi uşoare, artistice, lucru manual, lectură, muzică pentru meditaţie şi relaxare, creaţie. În săptămâna a doua se pot consuma sucuri de portocale sau de mere, cu o concentraţie de 25%, iar în cea de-a treia săptămână, sucuri din fructe, cu o concentraţie de 40%. Este necesar şi un carnet pentru a nota observaţiile. În această perioadă, nu sunt recomandate activităţile grele fizice şi psihice, vizionarea televizorului, vizitele, convorbirile telefonice, muzica cu texte ce influenţează negativ, exerciţiile fizice grele, părăsirea locuinţei sau alte elemente ce ar putea perturba echilibrul psihic.
Trecând corect prin această perioadă, de 21 de zile, spiritul câştigă supremaţie asupra egoului, ceea ce dă sentimentul de libertate, cunoaştere, acceptare şi iubire. Nu este obligatoriu să mergem des la biserică sau să trăim într-o peşteră precum pustnicii, pentru a ajunge la un nivel superior al conştiinţei. Acest procedeu este creat de către minte pentru a ne elibera de ea. Chiar dacă au fost numai asimilate informaţiile despre posibilitatea existenţei materiale lipsită de hrană, fără a urma, practic, un astfel de post, fiinţa nu va mai fi aceeaşi, va avea o altă deschidere către Adevărata Existenţă. Omida nu se luptă pentru
a-şi păstra forma, ci se adaptează procesului de a deveni fluture. Astfel, de la a se târî, ea, trece la zbor.
Alimentele naturale pot hrăni un număr din ce în ce mai mic din populaţia lumii. În această situaţie, a luat amploare producerea de alimente create pe cale industrială, folosindu-se elemente sintetice, ce copiază natura, dar, care, din nefericire, sunt suportate cu dificultate de organism, făcând să-i scadă imunitatea, să-i crească uzura şi să devină mai vulnerabil la afecţiuni. Când stomacul lucrează mai intens, energia vitală este folosită în mare parte la digestie, scăzând nivelul celei necesare pentru deschiderea spirituală. Corpul are nevoie de energie pentru a desfăşura, în paralel, un număr uriaş de procese iar atunci când are loc o digestie greoaie, după mese copioase, el suferă din cauza energiei insuficiente atâtor funcţii. Deepak Chopra, în volumul „Crearea belşugului”, arată că: „Există 6 trilioane de reacţii ce se petrec în corpul uman în fiecare secundă şi fiecare dintre acestea este corelată cu absolut fiecare dintre celelalte reacţii, fiecare eveniment biochimic singular ştie de fiecare dintre celelalte evenimente biochimice, ce se petrec în corp”.
Profesorul Hilon Hotema, în volumul său „Conştiinţa înaltă a omului”, afirma că plămânii şi nu stomacul sunt organele vieţii. Suportul vieţii este coloana vertebrală, nu traseul alimentar. Respiraţia este cea mai importantă funcţie. „Dacă o fiinţă umană ar consuma energie numai prin organele ei respiratorii, aşa cum se întâmpla în Era de Aur timpurie – atunci când se trăia, conform tradiţiei, mii de ani... – boala ar fi necunoscută.” Când omul trăieşte cu radiaţie solară şi aer, primeşte energie vitală suficientă. Plămânii adună energia necesară şi pielea elimină deşeurile din corp. Cu ajutorul hranei materiale este greu de echilibrat necesarul corect de elemente din alimente.
Referitor la a trăi cu Lumină, Peter O’Erbe scrie în cartea sa „Sunt Dumnezeu”: „Corpurile noastre, de exemplu, au capacitatea de a transforma fotonii de lumină solară sau stelară în substanţa nutritivă cerută de corp. Este un fenomen similar cu fotosinteza. Această capacitate va ieşi la suprafaţă, pe plan colectiv, când Omul va intra în supraconştiinţă. Ea poate fi deja dezvoltată în starea de Adevărată Percepţie. Această manifestare nu este un proces conştient. El se produce la nivel de esenţă al sufletului, aceasta însemnând că abilitatea de a-i alimenta combustia internă a corpului fizic direct din electro­nii din eter, fără ocolul făcut prin materia bazată pe carbon, se va face în mod natural. Această capa­citate se va manifesta pe măsura trezirii noastre. Procesul merge mai departe: într-o stare de supraconştiinţă vom înceta să mai extragem energie din Pământ (combustibili fosili, minerale etc.) şi vom transforma Lumina direct în formele cerute de necesităţile noastre de zi cu zi”.
Toate aceste concepte par ştiinţifico-fantastice pentru majoritatea populaţiei Globului. Cei care o susţin par, celorlalţi, a fi pierduţi psihic. Asemenea reacţii au fost nenumărate de-a lungul istoriei, în faţa invenţiilor epocale, dar, după un timp, şocul a trecut şi lumea le-a adoptat. Este suficient exemplul lui Traian Vuia, care, la propunerea sa de a executa un aparat de zbor, Academia Franceză, şi nu un oarecare, i-a răspuns că nu este posibil să se construiască un aparat mai greu ca aerul care să zboare, iar astăzi avem rachete şi nu numai avioane.
Beneficiul corpului fizic, de pe urma parcur­gerii postului, se profilează din punct de vedere al sănătăţii, prin realizarea echilibrării câmpurilor energetice ale sale. Vehiculul nostru pământean devine, astfel, puternic şi îşi menţine această stare, atât timp cât curăţenia fizică se manifestă alături de cea spirituală.
Aceste rânduri le poate citi oricine dar nu vor fi aprobate de toţi iar dintre cei care agrează conceptele expuse, doar o infimă parte le va aplica practic. Cât despre aceştia din urmă, Jasmuheen, susţinătoarea teoriei, dar mai ales a practicării vieţii cu Lumină, recomandă, foarte serios, celor care urmează procedeul de 21 de zile, să se pregătească  foarte bine înainte de a-l parcurge.
 Sursa: Jurnalul.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Asculta Radio GAIA - VOCEA PLANETEI

Text Widget

Daca ati trait un fenomen iesit din comun si detineti dovezi filmate sau fotografii in acesta privinta le puteti trimite pe adresa de mail de mai jos, iar noi le vom posta pe blog pe cele mai interesante. Va multumim
Contact : calealuminii@gmail.com

Definition List

Despre Merkabah