joi, 13 septembrie 2012

ATENTIE: Te afli in posesia unei puteri uriase: Puterea Subconstientului

Puterea despre care iti voi vorbi in acest articol este folosita de absolut toti oamenii, insa, de cele mai multe ori, in mod involuntar (adica fara sa-si dea seama) si, din pacate, in defavoarea lor (adica in mod distructiv). Aceasta putere a fost descrisa foarte bine pentru prima data de catre Napoleon Hill in cartea sa, “Think and Grow Rich” (editia in limba romana: “De la idee la bani”). Toate cercetarile ulterioare efectuate asupra acestei puteri misterioase au condus la aceeasi concluzie: Instrumentul prin care putem realiza tot ceea ce ne dorim se afla chiar in noi insine, la dispozitia fiecarui om. Acest instrument miraculos este reprezentat de puterea subconstientului.

Ce este subconstientul ?

Desi acest concept nu poate fi definit exact (motiv pentru care nu este folosit in mediul stiintific), subconstientul este privit ca un nivel interior al constiintei, in care se afla toate ideile, impresiile, imaginile, gandurile si informatiile neclare, pe care nu stim ca le avem. Aceste informatii confuze din subconstient au fost candva clare, prezente in gandirea constienta, dar, din cauza ca nu le-am mai acordat nicio atentie, ele au devenit confuze si au trecut in subconstient. Din subconstient, ele pot reveni totusi in sfera constiintei clare.

Cum ajung informatiile in subconstient ?

Constiinta se considera ca este formata din 2 niveluri: unul exterior (reprezentat de gandirea constienta), si unul interior (subconstientul). In cadrul constiintei, informatiile ajung prin intermediul celor 5 simturi (vaz, auz, miros, gust, pipait). Informatiile ajung mai intai in gandirea constienta (care este nivelul exterior), de unde pot trece mai departe in subconstient sau pot fi respinse. Asadar, mintea constienta are puterea de a opri si filtra informatiile care ajung in subconstient. Din acest motiv, gandirea constienta este o adevarata protectie exterioara pentru subconstient. Astfel, fiecare om detine controlul absolut asupra informatiilor care ajung in subconstient. Problema este ca majoritatea dintre noi nu ne exercitam in mod voluntar acest control.

Care este puterea subconstientului ?

Puterea uriasa a subconstientului este aceasta: subconstientul transforma in realitate orice gand care ii este transmis in mod repetat, cu multa credinta si emotie! ATENTIE: Numai gandurile impletite cu emotie si credinta pot influenta subconstientul!
Subconstientul transforma gandurile in realitate
Subconstientul transforma gandurile in realitate

Ne cream singuri atat saracia, cat si bogatia!

Pentru a intelege mai bine de ce este atat de puternic subconstientul, iti voi explica cum reuseste acesta sa ii faca pe oamenii saraci si mai saraci, iar pe cei bogati si mai bogati. Subconstientul nu rationeaza (spre deosebire de gandirea constienta, care e rationala), nu deosebeste gandurile constructive de cele distructive, el accepta ambele tipuri de ganduri si le transforma in echivalentul lor fizic.
Astfel, subconstientul transforma in realitate atat gandurile pozitive, cat si pe cele negative, cu aceeasi viteza. Acesta este motivul pentru care multi oameni se zbat in saracie si disperare, in timp ce altii au parte numai de belsug si impliniri. Oamenii isi creeaza singuri atat saracia, cat si bunastarea, prin gandurile pe care le lasa sa patrunda in subconstientul lor.
Astfel, oamenii saraci si plini de necazuri se gandesc foarte mult la saracie si la necazurile lor, cu multa teama – frica este o emotie (negativa) foarte puternica – si multa siguranta ca vor ramane vesnic in saracie si necazuri. Aceasta puternica emotie (teama) si credinta puternica (ca vor avea parte mereu numai de saracie) care impletesc gandurile (de saracie si necazuri) trimise in mod repetat subconstientului il determina pe acesta sa le transforme in realitate (adica in saracie si necazuri) – pentru ca asa functioneaza subconstientul. Ei folosesc – in mod involuntar - puterea subconstientului lor, dar o folosesc din pacate in dezavantajul lor, atragand in viata lor exact ceea ce nu-si doresc. Sper ca ai inteles cum oamenii sunt cei responsabili de saracia si de necazurile lor – prin insesi lucrurile la care se gandesc cel mai mult -, fara sa-si dea seama ca, de fapt, ei sunt vinovati de situatia in care se afla.
Acum sa vedem cum reusesc oamenii bogati si fericiti sa fie astfel. Pai si ei se folosesc tot de puterea subconstientului, ca si cei saraci, numai ca ei o folosesc – in mod voluntar – in avantajul lor. Astfel, ei se gandesc in majoritatea timpului la belsug si fericire, plini de entuziasm si plini de increderea ca vor avea parte de bogatii si fericire. Prin urmare, ei ii transmit subconstientului lor in mod repetat ganduri (de fericire si bogatie), impletite cu o emotie puternica (entuziasmul) si cu o credinta puternica (increderea ferma ca vor reusi). In consecinta, subconstientul transforma aceste ganduri in realitate.


sursa: dezvoltarepersonala.org

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Asculta Radio GAIA - VOCEA PLANETEI

Text Widget

Daca ati trait un fenomen iesit din comun si detineti dovezi filmate sau fotografii in acesta privinta le puteti trimite pe adresa de mail de mai jos, iar noi le vom posta pe blog pe cele mai interesante. Va multumim
Contact : calealuminii@gmail.com

Definition List

Despre Merkabah