miercuri, 1 decembrie 2010

Exista tehnologia atasarii de CODURI DE BARE pe EMBRIONI


Spanish scientists have attached silicon barcode labels to embryos and oocytes
Oamenii de stiinta spanioli au atasat embrionilor si ovocitelor etichete de siliciu cu cod de bare
   Citez din articolul Scientists attach barcodes to mouse embryos – human ones coming soon:
   Fani ai filmului Blade Runner poate isi mai amintesc o scena in care producatorul unui sarpe artificial este identificat printr-un numar de serie microscopic pe una din scalele sale. Ei bine, actualmente tehnologia depaseste pe cea prezisa in film, avem acum unul mai bun – coduri de bare pe embrioni. Oameni de stiinta de la Universitatea Autonoma din Barcelona, Spania (UAB), impreuna cu colegii de la Consiliul National al Cecetarii spaniol au dezvoltat cu succes un sistem de identificare in care embrioni de soareci si ovocite (celule ou ) sunt fizic etichetate cu etichete microscopice de siliciu cu cod de bare. Ei se asteapta ca in curand sa il incerce pe embrionii si ovocitele umane.In studiile de laborator UAB, embrionii etichetati s-au dovedit a se dezvolta normal pana la stadiul de blastocid, care precede implantarea. Cercetatorii au studiat de asemenea cat de bine au stat etichetele pe tot parcursul ciclului de dezvoltare, cat de usor ar putea fi citite cu un microscop standard, cum ar putea fi eliminate dupa varsarea din zona pelucida, si cat de bine ar putea rezista la inghetarea si dezghetarea embrionului lor gazda.
   Au existat cateva probleme cu embrionii care se puteau elibera de etichete atunci cand coborau din zona pelucida. Prin urmare, oamenii de stiinta se uita acum la modificarea suprafetei etichetelor, astfel incat acestea sa poata fi montate pe exteriorul invelisului, in loc sa fie injectate in spatiul perivitelin. Acestia lucreaza de asemenea la un sistem automat de citire a codurilor.
   Departamentul pentru sanatate al guvernului din Catalonia a dat UAB permisiunea sa inceapa testarea acestui sistem pe ovule si embrioni umani de la mai multe clinici de fertilitate din Spania.
   Cercetarea a fost recent publicata in revista Reproducerea Umana.
   Comentariu saccsiv:
   Asadar tehnologia asta a miniaturizarii a ajuns la niste performante ce pareau incredibile cu ani in urma. Cititi va rog si:
FOTO µ-chip – cat de mic poate fi un CIP RFID (cu antena cu tot)?
   Iar acestea sunt informatiile oferite marelui public … Ce or mesteri insa in laboratoarele secrete?
   Cum va arata pana la urma implantul – semnul fiarei? Nu stim, insa putem banui ca va fi minuscul in comparatie ci actualele cipuri implantate in brat. Si probabil pentru introducerea lui nici nu va mai fi nevoie de o seringa …

Sursa saccsiv.wordpress.com

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Asculta Radio GAIA - VOCEA PLANETEI

Text Widget

Daca ati trait un fenomen iesit din comun si detineti dovezi filmate sau fotografii in acesta privinta le puteti trimite pe adresa de mail de mai jos, iar noi le vom posta pe blog pe cele mai interesante. Va multumim
Contact : calealuminii@gmail.com

Definition List

Despre Merkabah